Agro Igualada

Història

En el curs de la seva història, Agro Igualada ha estat coneguda per tota la comarca amb diferents noms, però sempre amb la mirada posada en el mateix horitzó: el món agrari.

El moviment cooperatiu a Igualada es remunta a principis del segle passat amb la constitució de la Cámara Agrícola de Igualada y su Comarca amb l’objecte de fomentar, defensar i protegir tot allò que està relacionat amb l’agricultura.

Neix una iniciativa d’un grup d’agricultors de la comarca amb la finalitat de construir un celler per elaborar el vi de forma conjunta. S’uneixen a aquesta iniciativa la cooperativa agrícola del 1919 i neix el Sindicat de Vinyaters d’Igualada . Aquest mateix any es construeix el celler que és projectat per l’arquitecte de Valls Cèsar Martinell, que també en dirigeix les obres.

L’any 1936 el Sindicat de Vinyaters d’Igualada es fusiona amb la Unió de Rabassaires i la Secció de Camperols de la CTN d’Igualada. Aquesta fusió adopta el nom de Sindicat Agrícola d’Igualada.

La Cooperativa segueix funcionant durant la guerra civil.

L’entitat passa a denominar-se Hermandad Sindical de Labradores y Ganaderas de Igualada .

S’acorda un nou canvi de nom i passa a ser Sociedad Coperativa Comarcal Agropecuaria de Igualada .

Els membres de la Cambra Agrícola esmentada a l’inici d’aquest resum històric (1908) decideixen, en assemblea, dissoldre la seva entitat i fusionar-se amb la que és avui la nostra Cooperativa.

Es construeix un magatzem per guardar el cereal , amb una capacitat de 3500/4000 tones. L’empresa igualadina IMDOR S.A. s’encarrega de l’obra.

S’amplien les instal·lacions del molí de l’oli amb un equip de neteja d’olives que consisteix en separar les fulles i altres impureses amb aire i un rentat amb aigua.

Es crea la figura del client de la cooperativa i s’entreguen targes gratuïtes a qui les sol·liciti, per gaudir de descomptes i avantatges.

La UEA ens atorga el “Premi a la Institució” ; per la trajectòria de més de 80 anys a la nostra comarca, pel constant treball, modernització de les instal·lacions i creació d’una agrobotiga d’alimentació de productes de qualitat.

Visita'ns

c/ del Portal, 4 - 08700 Igualada
Barcelona, CAT  -  Tel 93 803 09 17

Horaris

Dl a Ds de 8,00 a 13,00
Dl a Dv de 16,00 a 20,00
Dg tancat

Butlletí Agroigualada
Pots donar-te de baixa des de qualsevol butlletí