Agro Igualada

Història

En el curs de la seva història, Agro Igualada ha estat coneguda per tota la comarca amb diferents noms, però sempre amb la mirada posada en el mateix horitzó: el món agrari.

       El moviment cooperatiu a Igualada es remunta a principis del segle passat amb la constitució de la                         Cámara  Agrícola de Igualada y su Comarca” amb l’objecte de fomentar, defensar i protegir tot allò que                                        està relacionat amb l’agricultura.

 

Constitució de la “COOPERATIVA AGRÍCOLA D’IGUALADA”

 

Neix una iniciativa d’un grup d’agricultors de la comarca amb la finalitat de construir un celler per elaborar el vi de forma conjunta. S’uneixen a aquesta iniciativa la cooperativa agrícola del 1919 i neix el

Sindicat de Vinyaters d’Igualada” . Aquest mateix any es construeix el celler que és projectat per l’arquitecte de Valls: Cèsar Martinell, que també en dirigeix les obres.

A més de l’elaboració de vi, el  Sindicat de Vinyaters, desenvolupa una forta activitat econòmica, durant els primers anys d’existència. El servei d’una màquina de batre, la compra-venda cooperativa, el crèdit agrícola etc, i l’any 1927 es precedeix a d’instal·lació d’un moli d’oli d’oliva.

 L’any 1936 el Sindicat de Vinyaters d’Igualada es fusiona amb la Unió de Rabassaires i la Secció de Camperols de la CTN d’Igualada. Aquesta fusió adopta el nom de “Sindicat Agrícola d’Igualada”.

La Cooperativa segueix funcionant durant la guerra civil.

L’entitat passa a denominar-se “Hermandad Sindical de Labradores y Ganaderas de Igualada” .

 

S’acorda un nou canvi de nom i passa a ser “Sociedad Coperativa Comarcal Agropecuaria de Igualada” .

Els membres de la Cambra Agrícola esmentada a l’inici d’aquest resum històric (1908) decideixen, en assemblea, dissoldre la seva entitat i fusionar-se amb la que és avui la nostra Cooperativa.

Es decideix en assemblea extraordinària, convocada a l’efecte, participar en el procés de constitució i formar part de la Cooperativa de segon grau FRUITS SECS DE LES GARRIGUES S.C.C.L. amb l’objectiu d’obtenir millors condicions en la comercialització de les ametlles.

Es construeix un magatzem per guardar el cereal , amb una capacitat de 3500/4000 tones. L’empresa igualadina IMDOR S.A. s’encarrega de l’obra.

 S’instal·la un nou equip informàtic per donar resposta a les necessitats actuals de la Cooperativa.

Renovació del  trull de l’oli. S’instal·la un molí continu a dues fases amb una inversió aproximada de 20 milions de les antigues pessetes.

S’acorda la permuta dels terrenys i  locals procedents de l’antiga Cambra Agrícola (dissolta i fusionada a la nostre Cooperativa el 1985) amb una empresa constructora, per fer-hi pisos i locals. Els locals comercials i algunes  places de pàrking queden propietat de la Cooperativa. En un dels locals s’hi instal·len les oficines del Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya. (DARP).

S’amplien les instal·lacions del molí de l’oli amb un equip de neteja d’olives que consisteix en separar les fulles i altres impureses amb aire i un rentat amb aigua.

 Construcció de la nova botiga de subministraments, eines, i tota classe de productes relacionats amb l’agricultura i la jardineria. Es disposa d’un espai ampli i ordenat amb prestatgeries on es veuen els productes i els socis i clients poden auto servir-se. És inaugurada pel Sr. Alcalde Jordi Aymamí el dia de Sant Isidre.

S’amplia i modernitza l’ informatització de la Cooperativa, amb la compra d’un equip molt  més potent que l’existent i  nou software, i es dóna la formació necessària al personal per a  la seva implantació.

 S’aproven els nous estatuts socials i amb ells un canvi de nom de l’entitat que es dirà                                                          ” AGRO IGUALADA, Societat Cooperativa Catalana Limitada”. 

La seva forma abreujada serà AGRO IGUALADA SCCL

 

S’aprova la construcció d’una agrobotiga d’alimentació per donar sortida a la creixent demanda de productes de                       qualitat; de proximitat i d’altres cooperatives catalanes. 

        S’obre al públic el dia de Sant Jordi 23 d’abril de 2017, la nova botiga dedicada a l’alimentació.

      Habilitada en un antic cobert per d’alfals, s’ha conservat l’estructura antiga de pedra i fusta. La inauguració oficial es                  farà l’any següent , el 2008,  amb les autoritats municipals presidides pel batlle de la ciutat Sr. Jordi Aymamí.

 

Es crea la figura del client de la cooperativa i s’entreguen targes gratuïtes a qui les sol·liciti, per gaudir de descomptes i avantatges.

 

       La UEA ens atorga el “Premi al gremi o  institució” ; per la trajectòria de més de 80 anys a la nostra comarca, pel                       constant treball, modernització de les instal·lacions i creació d’una agrobotiga d’alimentació de productes de qualitat.

Visita'ns

c/ del Portal, 4 - 08700 Igualada
Barcelona, CAT  -  Tel 93 803 09 17

Horaris

Dl a Ds de 8,00 a 13,00
Dl a Dv de 16,00 a 20,00
Dg tancat

Butlletí Agroigualada
Pots donar-te de baixa des de qualsevol butlletí